lørdag 28. februar 2009

Påskepasteller






Fant disse påskeeggene i duse pastellfarger i dag (på butikken Smak i Sandnes), og de måtte selvsagt med hjem. Har byttet plass med rådyret, som skal få hvile til det nærmer seg høst igjen. Jeg er så klar for lysere dager og vårlig stemning.

Min mormors servise




Dette herlige serviset fikk jeg nylig av min mor. Det har vært min mormors, og er trolig fra rundt 1940. Under står det "Made in England" og er av merket "Crown Devon". Jeg liker det kjempegodt, bare så synd jeg bare har 5 tallerkener og 4 skåler. Det var 6 av hver. I tillegg skal jeg få sausenebbet som hører til, samt en større potetskål.

onsdag 25. februar 2009

Tapet på soverommet





Soverommet vårt har gjennomgått en liten ansiktsløftning de siste ukene. Taket har fått et strøk ny hvitmaling, og veggene har blitt gipset på nytt. Vindusveggen ble i dag tapetsert av svigerfar, som gjorde jobben på et par timer. Jeg er godt fornøyd med resultatet, og nå mangler bare liftgardiner. Det er imidlertid vanskelig å få tak i 1,60 meter brede liftgardiner, verken IKEA, Kid eller Princess hadde. Alternativet er å få sydd på mål, men det blir fort noen tusenlapper. Jeg eier ikke syferdigheter selv, dessverre...

mandag 23. februar 2009

Hylle på gangen



Kjøpte denne hylla på Smak i Sandnes i helgen, men først i dag kom den opp på veggen i gangen. Greit både som pynt og til å legge fra seg nøkler på. Vi er eksperter i å løpe rundt å lete etter nøkler i tide og utide.

Ny lampe




Denne lampen har min mor vært så snill å donere vekk til sin eneste datter. Den er kjøpt på Krossen kjøkkengleder i Sandnes for kort tid siden, men plutselig fant hun ut at den ikke passet inn hos dem lengre. Ja takk, sa jeg da. Vet ikke helt hva som har skjedd med fotograferinen av lyslykta som står ved siden av, men...

Snart klar for La Manga




Om nøyaktig 17 dager reiser jeg til Spania og La Manga. Det er kun jobb, og blir sikkert ikke så mye tid til andre ting. Skal følge Bryne på trening og kamp, men kan jo i det minste håpe på å tilbringe noen timer i SPA-anlegget. Værvarselet for de kommende dagene er ikke så aller verst. For det meste sol og 14-15 grader, men det er jo i skyggen. Satser på at gradestokken runder 20 pluss når jeg befinner meg der nede. Skal være borte i 10 dager, og kommer til å savne guttene hjemme. Det blir nok den største utfordringen. Men jeg skal innrømme at jeg gleder meg..

lørdag 21. februar 2009

Kjekt med lønningsdag








Lønningsdag er alltid kjekt. Da føler man seg litt ekstra rik. Ikke vanskelig å finne noe fristende i butikkene, som begynner å få inn mye fint til våren. Også på interiørfronten er det mye fint, og jeg skulle ønske jeg kunne gått inn og kjøpt akkurat det jeg måtte ha lyst på. Men da hadde jo ikke lønningsdagen vært så kjekk...

Lyslykta fra Riviera Maison kjøpte jeg på Krossen kjøkkengleder i Sandnes, kransen som henger ved inngangsdøra og tavla på Smak i Sandnes, og klærne (blusen fra Saint Tropez og tunikaen fra Ti-Mo) på Villa Rosa - alt innenfor ca 100 meters radius:-)

tirsdag 17. februar 2009

Mine to små




...fant ut at de skulle feste noen filler (av en gammel genser som Lars, til venstre, bruker som "kos") rundt hodet. Egentlig brukte de det noe uvanlige hodeplagget som bind foran øynene, for det var visst fryktelig spennende å gå i trapper uten å kunne se...

Too late


Jeg var og kikket litt i butikker her i sist uke, og fant denne kjolen/tunikaken (til venstre) i sandfarget. Stod og dillet litt fram og tilbake, men kjøpte den ikke. Dagen etter ombestemte jeg meg, og skulle bare nedom for å plukke den med meg. Neida, den var selvsagt utsolgt, enda det hang minst 3 igjen dagen før. Skikkelig irriterende. Fikk beskjed om at den var utsolgt fra leverandøren Ti-mo også... Når jeg har bestemt meg for noe, så MÅ jeg bare ha det, så nå har jeg sendt mail til leverandør og diverse andre butikker som muligens ikke har solgt ut hele sin beholdning.

søndag 15. februar 2009

Skjerfoman






Jeg er hva man kan kalle en skjerfoman, bruker skjerf til absoutt alle anledninger - iallfall nesten. Det hender at jeg bytter ut skjerfet med en mer praktisk "buff" når jeg er ute og trener, men ellers henger det et skjerf i en eller annen variant rundt halsen min til enhver tid. Slik har det vært så lenge jeg kan huske, og helt uavhengig av hva som har rørt seg i motebilder. Godt at de finnes i alle prisklasser...

lørdag 14. februar 2009

Iis



...by Siv Elise Seland. Elsker denne kofta med paljetter og sterke farger. Var heldig og fikk den på salg i "produksjonslokalet". Designeren, som bor en drøy mil utenfor Bryne, har hvert halvår sesongsalg. Og det er jeg glad for. Har to andre kofter i samme stil..

Et reinsdyr





...her

...og et reinsdyr der. Jeg er fan av denne skapningen, og da jeg så dette nydelige skjerfet, måtte jeg bare ha det. Det er Iis by Siv Elise Seland, nok en norsk, og denne gang, lokal designer, som har utrolig mye fint. Hun er flink med detaljer, og har gjort stor suksess med sine "lusekofter", ispedd litt glitter og glam.

Prima ballerina



Disse ballerinaskoene gleder jeg meg virkelig til å ta i bruk. De ble kjøpt for en billig penge da jeg var i Dubai rett før jul. Har såvidt hatt de på beina, og selv om jeg har sånn omtrent 15 par ballerina i ulike farger fra før, så måtte disse bare bli med i kofferten.

søndag 8. februar 2009

Guttene i snøen



Guttene har naturligvis kost seg i snøen disse dagene. Eirik øverst, og Lars.

Huset vårt






Slik ser huset ut på framsiden. Det er bygget i 1949, og har vært mine besteforeldres. Farfar bygde det, og jeg er glad for å bo her. Kan se tilbake fra mange gode minner i den store eplehagen som er på baksiden (og som kan vises fram når det begynner å våres ute) På garasjetaket er det gress og lyngplanter, og dørene ser ut som gamle tømmerstokker.