lørdag 25. juli 2009

Madam Køhlers rabarbrasaft




En liten tur på Gladmat-festivalen i Stavanger (i jobbsammenheng) og denne herlige flaska med rabarbrasaft ble med hjem. Ekteparet som produserer den, har satt i stand et 150 år gammelt hus, som er innredet slik det en gang så ut i 1860.

Sakset fra nettsidene:

KöhlerPavillonen blev opföred i 1860 af Johan Mandius Köhler (1821-1897) fra Stavanger. Efter endte Jordbrugs-studier i Udlandet, kjöbte han i 1850 de elleve Næsheim-Gaarde paa Jæderen. Den unge Bonde satsede stort paa et moderne Brug efter
dansk Herregaards-model.

Köhler og hans Hustru Christiane indböd ofte prominente Gæste til Næsheim, hvor den fornemme Havepavillion i Schweizer-Stil nu var bleven opföred. På Trods af at Johan Köhler skulde vise sig som en Foregangsmand på flere Felte, brast Drömmen: Köhler gik konkurs i 1868 og Pavillonen blev flytted ved en senere Delning af Gaarden.

KöhlerPavillonen er på ny bleven flytted, denne gang til en af de til Næsheim underhörende Husmandspladse, kalded Dampen.

Den er restaurered tilbage til tilnærmet original Stand med hjelp av Sivilarkitekt Ole Serinius Trodahl, MNAL.

tirsdag 21. juli 2009

Min nye Ektorp



Endelig har jeg fått en Ektorp sjeselong i hus i fargen beige. Skal få på plass den andre også, men måtte bare prøve ut først. Puta ble kjøpt på salg i dag.

lørdag 18. juli 2009

Riviera-lykt



Var nedom favorittbutikk nummer en i Sandnes i går, og kjøpte med denne lykta fra Riviera Maison - til halv pris. Kjekt å ha.

Jordbær og bringebær




Er utvilsomt en hit her i heimen. Sammen med is og krem har det vært desserten omtrent hver dag..Sommer er kosetid.

Bath




Kjøpte denne kassen med "Bath" i en butikk på Bryne. Siden badet vårt er det rommet jeg er minst fornøyd med (ikke 100 prosent ferdig oppusset, nei...), holder det med disse bildene herfra.