søndag 2. august 2009

Sprek morfar
Morfaren min var en sprek atlet, og kan skilte med norgesmesterskap i både boksing (der han også var på landslaget) og roing. Han ble også æresmedlem i Viking og var med på det meste som fantes av idrett. Denne interessen bragte han videre til min mor som igjen har påvirket meg. Ingen av oss kan imidlertid smykke oss med tittelen norgesmester..

I dag hadde mine foreldre lett fram bildene av han, de fleste tatt på 1930-tallet. Kjempekjekt for meg å ha, så de skal opp på veggen, enten de får nye rammer og passepartout eller de får henge som de er.

De to første bildene er fra en kapproingskonkurranse i Stavanger 17. mai 1934 (min morfar er nummer to). Bilde nummer tre er fra en boksekonkurranse i 1932, min morfar nederst til venstre. Bilde nummer fire og fem er fra Vestlandske mesterskap i åpen åtter, 14. juni 1936, der min morfar står helt øverst til høyre.

Diplomen er fra SIFs (Stavanger Idrettsforening) atlettavdeling, 1936. I tillegg til at bildene i seg selv er flotte, gir det en ekstra dimensjon når en av dem er min egen morfar.

3 kommentarer:

mi-rachel sa...

skikkelig kule!
og så gøy når det er din morfar da.

Flittiglise Norway sa...

Så gøy med slike minner:)) Ha en fin dag!

Anonym sa...

Så flotte bilder!

GØY å ha slike verdifulle minner på veggen!